2014-06-25 Vilniaus futbolas

„Vilniaus futbolas“: kertame langą į Europą

Kultinė, o vietomis gal net okultinė „Vilniaus futbolo“ laida šiandien trimituoja 2014 m. sezono pirmojo rato pabaigą. O kaip gi kitaip? Net Lietuvos futbolo A lygos klubai mėnesiukui jau išėjo ant poilsio, po savaitės kitos masiškai ilsėtis patrauks visų lygų ir lygių mėgėjų futbolo atstovai. Šiai nepajudinamai lietuviško futbolo tradicijai pakluso ir „Vilniaus futbolo“ laidos kūrybinis kolektyvas.

Tačiau poilsis ir atostogos priklauso ne visiems. Kažkur ten, tolimojoje Brazilijoje iki pat liepos 13 d. šurmuliuos spalvingas futbolo karnavalas, o Lietuvoje rinktinis futbolo klubų būrelis mėgins laimę Europos taurių turnyruose. Šioje draugijoje trečią vasarą iš eilės sėkmės ieškos ir Vilniaus „Žalgiris“. Apšilę kojas Europos lygos varžybose, šįkart žalgiriečiai startuos UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tiesa, burtai „Žalgirio“ nepagailėjo ir pirmuoju varžovu parinko daugkartinių Kroatijos čempionų Zagrebo „Dinamo“ ekipą. Tad priešatostoginėje „Vilniaus futbolo“ laidoje pamėginsime išsiaiškinti kokius šansus patekti į kitą varžybų etapą turi Lietuvos čempionų komanda, kokius darbus per atsivėrusį žaidėjų perėjimų langą rikiuoja „Žalgirio“ vadovai, ką apie būsimus varžovus mano futbolo specialistai.

Tai bei paskutinis vasariškas žvilgsnis į Vilniaus miesto futbolo primenybių ir Sekmadienio futbolo lygos varžybų žemėlapį.