2014-06-16 Vilniaus futbolas

Pasaulio futbolo čempionatas tolimojoje Brazilijoje dar tik prasidėjo, o štai Lietuvos futbolo sezonas jau artėja prie pusiaukelės. Tiesa, dar ne šiandien, ir ne rytoj, bet po savaitės – trečios visas lietuviškas futbolas paims trumpą pauzelę, o per liepos mėnesio karščius odinį kamuolį gainios tik Europos taurių turnyruose žaisiančios komandos.

Anksčiausiai – faktinai išsyk po Joninių, ant užtarnauto poilsio išeis patys didžiausi meistrai – Lietuvos futbolo A lygos klubai. Nekyla didesnių abejonių, kad sezono ekvatorių pirmose vietose pasitiks Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“. Jei dėl nugalėtojų titulą ginančių žalgiriečių didesnių abejonių nebuvo, tai A lygos debiutantai trakiškiai pozityviai stebina. Ar tikrai ir ar labai – šias konceptualias temas „Vilniaus futbolo“ radio laidoje GERAS FM bangomis gvildens „Trakų“ ekipos lyderis Vytautas Lukša.

Laidos nuošalėje neliks ir kasdieniai mėgėjiško futbolo viražai, o išskirtino dėmesio dozę gaus tradicinis, kas ketverius metus vykstantis Vilniaus „Pasaulio taurės“ futbolo renginys.